سایت دلتا

سایت دلتا

سایت دلتا

سایت دلتا

سرفه شدید

سرفه شدید

سرفه شدید ,سرفه شدید کودکان,سرفه شدید در بارداری,سرفه شدید کودک,سرفه شدید همراه با خلط,سرفه شدید نوزاد,سرفه شدید در کودکان,سرفه شدید همراه با استفراغ

سرفه شدید , سرفه شدید کودکان , سرفه شدید در بارداری , سرفه شدید کودک

توضیحاتی در مورد سرفه شدید

دستگاه تنفس به طور مداوم در معرض هوای بیرون قرار دارد و تقریبا در هر دقیقه به طور متوسط 7.5 لیتر هوا وارد ریه خود می کنیم. وی با بیان اینکه در حالت ورزش و فعالیت های بدنی میزان هوای ورودی به ریه ها افزایش می یابد، افزود: دستگاه تنفسی در طول روز به طور طبیعی در معرض عوامل آسیب رسان محیطی مانند شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی(میکروب ها) قرار می گیرد؛ سرفه یکی از راه های دفاعی حفظ سلامتی دستگاه تنفسی است. فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز ادامه داد: زمانی که فرد در معرض یک عامل شیمیایی قوی مانند آمونیاک یا تینر قرار بگیرد، مواد شیمیایی راه های هوایی را تحریک می کند و فرد با سرفه سعی می کند این مواد را از ریه خارج کند. توکل درباره دیگر اثرات مفید سرفه بر دستگاه تنفس اظهارکرد: در راه های هوایی مقداری ترشحات وجود دارد که فرد سالم در طول روز با سرفه این ترشحات را از ریه خارج می کند یا به صورت خلط بیرون می دهد. چنانچه این ترشحات در راه های هوایی باقی بماند، زمینه مساعدی برای بروز عفونت فراهم می شود. لذا سرفه یک مکانیزم دفاعی بسیار پر فایده است که محیط ریه و راه های هوایی را از عوامل آسیب رسان مختلف مصون می دارد. اما در مواقعی که سرفه شدید و دفعات آن زیاد باشد، زندگی فرد را مختل می کند. وی با بیان اینکه سرفه های شدید و طولانی باعث درد عضلانی سینه و حتی موجب شکستگی دنده می شود، افزود: ممکن است حین سرفه های پشت سر هم و شدید، بازگشت خون به ارگان های بدن با اشکال صورت بگیرد و هوشیاری فرد کاهش پیدا کند لذا امکان اینکه فرد حین سرفه های شدید هوشیاری خود را از دست بدهد و دچار عدم هوشیاری موقت شود، وجود دارد. فوق تخصص ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهارکرد: از دیگر عوارض سرفه های شدید این است که ممکن است فرد بعد از سرفه دچار استفراغ شود. همچنین سرفه های مکرر در فردی که فتق دارد یا تحت عمل جراحی چشم قرار گرفته باشد، باعث بدتر شدن شرایط بیمار خواهد شد. در خانم ها نیز سرفه های شدید، بی اختیاری ادرار ایجاد می کند. توکل ادامه داد: سرفه ها به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول سرفه های حاد است که کمتر از سه هفته طول می کشد و دسته دوم سرفه های مزمن هستند که بهبودی آن ها بین سه تا هشت هفته به طول می انجامد.در این مطلب از سایت جسارت در مورد سرفه شدید صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

علت سرفه های شدید و حاد

سرفه های حاد معمولا علت خطرناکی ندارند و اکثر این نوع سرفه ها به دلیل عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی ایجاد می شوند. اما علت سرفه هایی که بیش از سه هفته طول می کشند باید بررسی شود؛ حدود 80 تا 90 درصد این نوع سرفه ها چند علت مشخص دارند که یکی از این علل افزایش تحریک پذیری راه های هوایی است. ریه برخی از افراد به صورت زمینه ای تحریک پذیر است و معمولا یک سرماخوردگی یا مصرف یک ماده غذایی موجب تشدید این تحریک پذیری می شود.

افراد دارای ریه حساس

افراد دارای ریه حساس، شاید هفته ها بعد از سرماخوردگی به محض مواجه با یک عامل محرک مانند هوای سرد کولر در تابستان، دود سیگار و قلیان و غیره، دچار سرفه های شدید می شوند. هنگام خندیدن یا ورزش کردن به لحاظ اینکه ورود هوا به ریه ها مستقیم صورت می گیرد و هوا فرصت گرم و مرطوب شدن پیدا نخواهد کرد، این افراد دچار سرفه می شود. این موضوع در کودکان بیشتر مشاهده می شود.

علت سرفه های مزمن

یکی دیگر از علل بروز سرفه های مزمن ترشحات پشت حلق است؛ افرادی که به علت حساسیت یا عفونت به خصوص در سینوس ها، ترشحات پشت حلق دارند دچار سرفه های مزمن می شوند. این گونه افراد باید دائما گلوی خود را از ترشحات پاک کنند.عامل دیگری که باعث بروز سرفه های مزمن می شود، استفاده از برخی داروهای کنترل فشار خون است که ممکن است با قطع این داروها سرفه برطرف شود، البته به این بیماران توصیه می شود هرگز دارو را خودسرانه قطع نکنند و باید برای مشاوره به پزشک معالج خود مراجعه کنند.

سرفه و سوزش سر دل

در انتهای مری گیرنده های سرفه وجود دارد و وقتی اسید معده با مخاط مری تماس پیدا می کند، فرد دچار سرفه می شود. در این شرایط سرفه ممکن است با سوزش سر دل و علائم ریفلاکس معده همراه باشد.

سرفه شدید در افراد سیگاری

افراد سیگاری معمولا خلط و سرفه طولانی دارند و درمان آن قطع سیگار است. همچنین افرادی که به سرفه های مزمن دچارند اگر بیماری خاصی ندارند می توانند از داروهایی مانند دکسترومتورفان و شربت های حاوی کدئین استفاده کنند البته این داروها برای چند روز و مصرف محدود توصیه می شود و نباید به صورت طولانی مدت از این داروها استفاده کرد.

سرفه شدید و طولانی

چنانچه سرفه های طولانی همراه با خلط و دفع خون باشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند. دفع خون به خصوص اگر کم و به صورت رگه خونی و در فرد زیر 40 سال و غیر سیگاری باشد، اکثر مواقع ناشی از یک عفونت ویروسی است ولی اگر سرفه در فرد بالای 40 سال و سیگاری با دفع خون همراه باشد باید پس از مراجعه به پزشک متخصص، بررسی لازم درباره تشخیص علت این سرفه ها به دقت انجام بگیرد. توکل اظهارکرد: آنچه که برای پزشک بسیار اهمیت دارد این است که چه عواملی باعث تشدید یا کاهش سرفه در فرد می شود؛ برای تشخیص علت سرفه ها، بعد از گرفتن شرح حال از بیمار و معاینه، معمولا رادیوگرافی قفسه سینه و سینوس تجویز می شود. در برخی موارد نیز ضرورت پیدا می کند که پزشک تست های تخصصی تر مانند سی تی اسکن یا اسپیرومتری انجام دهد.

سرفه‌ ی خشک بعد از علائم سرماخوردگی

سرفه‌ی خشکی که بعد از علائم سرماخوردگی باقی می‌ماند می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. برخی افراد ممکن است در اثر تنفس هوای خشک و گرم به سرفه بیفتند. این پدیده بیشتر در اثر وجود مواد حساسیت‌زا و تحریک‌کننده‌های محیطی در هوا رخ می‌دهد. وقتی در پاییز بخاری را روشن می‌کنید، گرد و غبار و موادی که در طول تابستان در آن جمع شده‌اند در هوا پراکنده و موجب سرفه‌ خشک می‌شوند. دود سیگار، محرک‌های محیطی، حساسیت‌ها، قطره‌های بینی و آسم از دیگر دلایل بروز سرفه‌ خشک است. برخی بیماری‌های مزمن ریه نیز می‌توانند موجب سرفه‌های خشک شوند. البته برخی افراد هم بدون دلیل خاص و فقط از روی عادت سرفه می‌کنند.

درمان خانگی سرفه

1- با عسل و لیمو به جنگ سرفه بروید: مقدار 3 قاشق عسل را به همراه 2 قاشق غذاخوری آبلیمو در یک لیوان آب جوش حل کنید تا یک محلول جادویی برای تسکین سرفه و گلودرد در خانه بسازید 2- فلفل سیاه و عسل را امتحان کنید: 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه را به همراه 2 قاشق چای خوری عسل در یک لیوان آب جوش حل کنید و میل بفرمائید البته باید بدانید که این محلول برای سرفه های خلط دار و تر تجویز می شود. 3- آبلیمو و نمک غرغره کنید: مقداری آبلیمو و نمک را در یک لیوان آب ولرم و یا گرم حل کنید و در روز 2 تا 3 بار غرغره کنید.

آویشن و سرفه شدید

آویشن گیاهی است که از زمان‌های بسیار قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. «مرگ سیاه» که ناشی از بیماری طاعون بود، از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۳ جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. در آن زمان مردم با سوزاندن آویشن در شهر بیماری را از خود دور می‌کردند. آویشن خاصیت ضدمیکروبی دارد و باعث نرم شدن عضلات نای و نایژه می‌شود و مجاری تنفسی را باز می‌کند. در نهایت میزان سرفه‌ها کاهش می‌یابد و بیمار احساس آسودگی بیشتری خواهد کرد. برای درست کردن چای آویشن به یک مشت آویشن تازه یا دو قاشق غذاخوری آویشن خشک و ۲۲۵ میلی‌لیتر آب نیاز دارید. همچنین بنا بر سلیقه‌ی خودتان می‌توانید از عسل یا لیمو نیز استفاده کنید. آویشن را به‌آرامی با هاون بکوبید و در فنجان بریزید. آب جوش را هم در فنجان بریزید و روی آن سرپوشی قرار بدهید و بگذارید آویشن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب باقی بماند. برای بهبود طعم آن می‌توانید کمی عسل یا آب لیموترش به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دو یا سه بار در روز مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی قبل از خواب باعث می‌شود راحت‌تر بخوابید.

سرفه و زنجبیل

زنجبیل را به تکه‌های کوچکی ببرید، آن‌ها را به ظرفی محتوی یک فنجان آب اضافه کنید. این ترکیب را بجوشانید تا وقتی‌که حجم آن به نصف مقدار اولیه کاهش می‌یابد. مایع را صاف کنید، یک قاشق چایخوری عسل اضافه کنید و گرم بنوشید تا روی سرفه‌هایتان تاثیر تسکین‌دهنده داشته باشد. چطور عمل می‌کند؟ دکتر اکلز، مدیر مرکز سرماخوردگی معمولی در دانشگاه کاردیف به وب‌گاه netdoctor.co.uk گفت که به نظر می‌رسد زنجبیل ’ با افزایش ترشح بزاق و مخاط به تسکین علائم سرماخوردگی کمک می‌کند. ‘

نکاتی در مورد سرفه خشک

– سر خود را هنگام خواب بالا بگذارید. این حالت به کاهش سرفه کمک می‌کند. – مایعات زیادی بنوشید، به ویژه آب و آب میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک. – از دستگاه رطوبت‌ساز برای اضافه کردن رطوبت به هوای خشک استفاده کنید. – ویتامین A و C را برای حمایت از سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرفه‌ی خشک مصرف کنید. – انگور بخورید یا آب انگور ترکیب شده با یک قاشق غذاخوری عسل بنوشید. – برش‌های زنجبیلی که رویش مقداری نمک دریا پاشیده‌اید میل کنید. – ۱۰ عدد بادام را شب تا صبح خیس بگذارید و صبح روز بعد پوست آنها را جدا کنید. سپس بادام‌های پوست کنده را له کنید و ۲۰ گرم شکر و ۲۰ گرم کره به آن اضافه کنید. ترکیب حاصل را دو بار در روز میل کنید. – هویج حاوی مواد مغذی و ویتامین‌هایی است که به درمان سرفه‌ی خشک کمک می‌کنند. هویج یا آب هویج را ۴ تا ۵ بار در روز میل کنید. – سرکه سیب و عسل را به نسبت مساوی مخلوط کنید و ۲ قاشق غذاخوری از این ترکیب را قبل از رفتن به رختخواب بخورید. – دمنوش‌های گیاهی را به طور منظم بنوشید تا گلو نرم شود. – به طور منظم سیر بخورید. اگر سرفه خشک بیش از ۱۰ روز طول کشید، با پزشک‌تان مشورت کنید. پس از آن‌که سرفه خشک شما درمان شد، از این روش‌ها برای پیشگیری از عود مجدد آن استفاده کنید.

علل عمومی خلط آوری

علل عمومی خلط آوری عبارتند از: سرما خوردگی تحریک (دخانیات، آلودگی هوا، حیوانات خانگی و غبار های شیمیایی) آلرژی رفلاکس مری و معده عفونت ویروسی و باکتری آنفلونزا برونشیت حاد ذات الریه سرفه ی همراه با سوزش خروسک در کودکان بیماری سل سرطان ریه رفلاکس اسیدی مونو شیمی درمانی

درمان خانگی سرفه خلط دار

درمان سرفه خلط دار خسته کننده است و گاهی بسیار طولانی مدت خواهد بود. اما درمان های خانگی موثری وجود دارد که سریعا تاثیر گذار بوده و هیچگونه عوارض جانبی نخواهند داشت. درمان سرفه خلط دار با ۱۰درمان خانگی را در این قسمت برای شما آورده ایم. ۱- بخار استنشاق بخار آب بهترین و آسان ترین راه برای رهایی از این مشکل است. استنشاق بخار به درون حفره های بینی کمک می کند تا خلط به حالت مایع تبدیل شده و تخلیه ی آن بسیار راحت شود. روزانه ۲ بار حمام بخار بگیرید. دوش حمام را در بخار کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در حمام بمانید تا خلط های جمع شده در بدن شما مایع شود. بعد از این حمام بدن تان را مرطوب کنید چون آب گرم چربی های ضروری پوست شما و رطوبت آن را از بین می برد.روش دیگر هم بخور است. با استفاده از ریختن آب به درون یک کاسه بزرگ و قرار دادن حوله ای بر روی آن و استنشاق بخار در فاصله ی مناسب باعث شل شدن خلط ها و باز شدن ریه شما می شود. ۲- غرغره با آب نمک غرغره آب نمک روشی ساده برای درمان خلط است. چون آب گرم باعث نرم شدن گلوی تحریک شده و خشک شما می شود و نمک کمک می کند تا باکتری هایی که باعث عفونت شما شده اند از بین رفته و خلط شما هم کاهش یابد و درمان سرفه خلط دار است. روش استفاده: – یک چهارم قاشق چایخوری نمک را با آب گرم مخلوط کنید. – محلول را غرغره کنید. – این روش درمانی را روزانه چند بار تکرار کنید. ۳- آب لیمو لیمو برای نرم کردن خلط گلو ترکیب بسیار عالی است. علاوه بر این خواص ضد باکتری لیمو و ویتامین C بالای لیمو مقاومت بدن را در برابر عفونت افزایش می دهد. روش استفاده: ۲ قاشق چای خوری آب لیمو و ۱ قاشق غذا خوری عسل را به آب داغ اضافه کنید. از این نوشیدنی ۳ بار در روز استفاده کنید تا گلوی شما نرم شده و خلط آن کاهش یابد. روش ساده دیگری هم وجود دارد که می توانید در آن لیمو را برش داده و مقداری نمک و فلفل را بر روی تیکه های لیمو بپاشید و سپس تیکه لیمو را بمکید. این کار باعث می شود تا خلط ها از گلوی شما خارج شود. این روش را روزانه ۲ الی ۳ بار استفاده کنید.۴- زنجبیل زنجبیل ماده ای طبیعی و ضد انعقاد خون است و مدت هاست که برای درمان عفونت گلو و دستگاه تنفسی بدن مورد استفاده قرار گرفته است و برای درمان سرفه خلط دار معجزه می کند. همچنین خواص ضد ویروس، ضد باکتری و خلط آوری زنجبیل به دستگاه گوارشی در گلو و سینه شما کمک می کند تا راحت تر نفس بکشید. روش استفاده: یک قاشق غذا خوری از تیکه های زنجبیل تازه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. به مدت چند دقیقه بگذارید تا زنجبیل ها خیس بخورد و سپس ۲ قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید. این دمنوش نرم کننده را چندیدن بار در طول روز بنوشید. روش دیگری هم وجود دارد که می توانید با خوردن زنجبیل تیکه شده چندین بار در طول روز و اضافه کردن آن به وعده های غذایی همراه با غذا از خواص بی نظیر آن بهرمند شوید.

درمان خلط با سوپ مرغ گرم

سوپ مرغ گرم برای درمان خلط مفید است. سوپ مرغ گرم مسیر های تنفسی را مرطوب کرده و مخاط جمع شده در گلوی شما را نازک می کند. سوپ مرغ همچنین باعث نرم شدن گلوی تحریک شده می شود و گلو را آرام می کند. مقداری سوپ مرغ را حداقل ۲ الی ۳ بار در روز میل کنید تا خلط گلوی شما پاک شود. برای افزایش فواید این سوپ، مقداری سیر و زنجبیل را به سوپ اضافه کنید. سوپ خانگی اغلب اوقات از سوپ های کنسرو شده که مواد نگهدارنده دارند بسیار مفید تر است.

بیشتر بخوانید : درمان فوری سرفه شدید ♥ درمان گیاهی سرفه شدید ♥ سرفه شدید همراه با استفراغ ♥ داروی سرفه شدیدسرفه های آلرژیک

کپسول ب کمپلکس

کپسول ب کمپلکس

کپسول ب کمپلکس ,کپسول ب کمپلکس خارجی,کپسول ب کمپلکس یوروویتال,کپسول ب کمپلکس باکاناسان,کپسول ب کمپلکس شرکت یوروویتال,کپسول ب کمپلکس المانی

کپسول ب کمپلکس

توضیحاتی در مورد کپسول ب کمپلکس

ویتامینهای گروه B دسته ای ازویتامینهای محلول در آب می باشند که دارای ویژگیهای مشترک بوده، به همین دلیل تحت عنوان یکسان ب کمپلکس تقسیم بندی می شوند.ویژگی های کپسول ب کمپلکس یوروویتال: تامین کننده نیاز روزانه بدن به انواع ویتامین های گروه ب دارای بالاترین میزان از ویتامین های گروه ب در مقایسه با فرآورده های مشابه در بازار دارویی ایراندر این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول ب کمپلکس صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

موارد مصرف کپسول ب کمپلکس

تقویت و حفظ سلامت پوست، مو و ناخن کمک به حفظ سلامت و عملکرد سیستم عصبی و اعصاب بدن مورد نیاز جهت تبدیل غذا به انرژی کمک به درمان علائمی مانند استرس، اضطراب و افسردگی مورد نیاز جهت تشکیل سلول های خونی کند کردن روند از دست دادن حافظه با افزایش سن

ویژگی های کپسول ب کمپلکس

– ترکیبی کامل برای افراد دارای مشاغل سنگین و پراسترس – مکمل منحصر به فرد برای رژیم های غذایی و دوران نقاهت بعد از بیماری – مکملی مناسب برای زنان باردار و شیرده – پیشگیری و درمان کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 و اسید فولیک – کمک به رشد و سلامت نوجوانان – حاوی Special Yeast (مخمر غنی شده) که جذب ویتامین ها را تا چندین برابر افزایش می دهد. – به شکل کپسول نرم، که بلعی آسان و جذبی بیشتر دارد. – تنها ب-کمپلکس حاوی ویتامین B12، اسید فولیک، بیوتین، پانتوتنات و مخمر غنی شده در ایران – بدون ایجاد مشکلات ناشی از تزریق آمپول های ویتامین ب-کمپلکس برطرف کننده نیاز بیماران می باشد.

کپسول ب کمپلکس و ویتامین های B

گروه ویتامین های B، دسته بسیار مهمی از ویتامین های محلول در آب هستند که نقش های کلیدی در بدن ایفا می کنند. این ویتامین ها برای سلامتی بدن در تمام گروه های سنی لازم و ضروری می باشند. یکی از مهم ترین وظایف ویتامین های گروه B کمک به تأمین انرژی بدن است، از این رو باعث شادابی و افزایش توان بدنی می شوند. با وجود رژیم های غذایی نامناسب و استرس های زندگی امروزی B-Complex باکاناسان با توجه به ترکیب ایده آلی که از آن برخوردار است، تضمین کننده سلامت و شادابی بیماران شماست. این محصول حاوی ترکیبات زیر است : ویتامین های B1,B2,B3,B6,B12، پانتوتنات، بیوتین، اسید فولیک و مخمر غنی شده (Special Yeast) ویتامین B1(تیامین): ویتامینB1 ، به همراه سایر ویتامینهای گروه B در متابولیسم کربوهیدرات، چربی وپروتئین وتبدیل آنها به انرژی مورد نیازبدن نقش دارد ویتامین B1، در کمک به حفظ عملکرد طبیعی قلب، دستگاه گوارشی، سیستم عصبی واعصاب بدن، مغزوعضلات بدن موثر می باشد. کمبود ویتامین?B دربدن: ? کمبود طولانی مدت ویتامین B1، باعث ایجاد دو عارضه جدی در بدن می گردد که شامل بیماری قلبی-عروقی (بیماری بری بری) وبیماری مربوط به سیستم عصبی می باشد. ? کمبود ویتامینB1 دربدن باعث ایجاد اختلالات گوارشی، یبوست، کاهش وزن و اختلال در تولید اسید معده (موثر در هضم غذا)، ایجاد اختلال در سیستم عصبی (تحریک پذیری، بی حسی، کاهش حافظه وافسردگی)، اختلال در عملکرد عضلات قلب و درنتیجه ضعف عضلات قلبی می گردد. ویتامین B2(ریبوفلاوین): ویتامینB2، در تولید انرژی موردنیازسلولهای بدن، از طریق متابولیزه نمودن کربوهیدرات،چربی و پروتئین تاثیر بسزایی دارد. این ویتامین در کمک به حفظ عملکرد طبیعی فرآیند رشد و تقسیم سلولها ، تکامل و ترمیم با فتهای بدن، تقویت سیستم ایمنی، تقویت وحفظ سلامت پوست، سیستم عصبی و حفظ سلامت چشم وعملکرد بینایی مؤثراست. ریبوفلاوین در کنارسایرویتامینهای گروهB، درحفظ سلامت سیستم عصبی نقش دارد ومی تواند به عنوان عامل کمکی، نقش موثری در درمان اختلالات عصبی از جمله اضطراب، آلزایمر،صرع وMS ایفا نماید.

کپسول ب کمپلکس چیست

ب کمپلکس به مجموعه ویتامین های ب گفته می شود. تعداد ویتامین های ب 8 عدد و عبارتند از: ویتامین B1(تیامین)، ویتامین B2(ریبوفلاوین)، B3(نیاسین)، B5(اسید پانتوتنیک)، B6(پیریدوکسین)، B12(کوبالامین)، Folic Acid(اسید فولیک) و Biotin(بیوتین). قرص ب کمپلکس حاوی تمامی ویتامین های ب می باشد.

همه چیز درباره ویتامین های گروه ب

ویتامین های گروه ب از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز بدن بوده و نقش های بسیار مهمی ایفا می کنند. ب کمپلکس برای فعالیت مغز و حافظه، سیستم اعصاب مرکزی، تولید آنزیم ها و برخی از هورمون ها، تولید گلبول های قرمز و سایر اجزا خون، هضم و جذب مواد غذایی و تبدیل آن ها به انرژی، مقابله و کنترل استرس، سلامت پوست و موها و موارد دیگر مورد نیاز می باشند. ویتامین های ب(ب کمپلکس) جز ویتامین های محلول در آب بوده یعنی در بدن ذخیره نمی شوند و نیاز است از طریق تغذیه و یا به شکل مکمل غذایی بطور روزانه آن ها را دریافت کنیم، البته به غیر از ویتامین B12 که در کبد ذخیره می شود. کمبود هر یک از ویتامین های ب عوارض وعلائم گسترده ای را به همراه دارد به عنوان مثال کمبود اسید فولیک و ویتامین ب12 منجر به کم خونی، کاهش انرژی بدن، سرگیجه، ضعف و سایر مشکلات می گردند. علائم عمومی کمبود ویتامین های ب عبارتند از: کاهش انرژی بدن و خستگی زودرس، ضعف عضلات، کاهش حافظه و قدرت یادگیری، کج خلقی، ریزش مو، بی خوابی، تحریک پذیری، عدم کنترل استرس و مواردی دیگر کمبود شدید و مزمن ویتامین های ب حتی می تواند سبب بروز مشکلات جدی و کشنده گردد به عنوان مثال کمبود ویتامین B1 سبب بروز بیماری بری بری می شود در این بیماری سیستم اعصاب تخریب می گردد و اگر درمان صحیحی صورت نگیرد به مرگ فرد ختم می شود و یا کمبود شدید ویتامین B3(نیاسین) موجب بیماری پلاگر می گردد، در گذشته بیماری پلاگر در بین مردمانی که بخش اصلی تغذیه آن ها از ذرت و دچار سو تغذیه و کمبود ویتامین ب3 بوده مشاهده می شده است. البته امروزه به ندرت کسی دچار بیماری بری بری و یا پلاگر می شود مگر در مناطق کاملا محروم مانند بخش هایی از آفریقا که انسانها دچار فقر و سو تغذیه شدید می باشند.

مقدار مصرف ویتامین های گروه ب

مقدار توصیه شده روزانه برای افراد بالغ و بزرگسال عبارت است از: 1.5 میلیگرم ویتامین ب1، 1.7 میلیگرم ویتامین ب2، 20 میلیگرم ویتامین ب3، 10 میلیگرم ویتامین ب5، 2 میلیگرم ویتامین ب6، 300 میکروگرم بیوتن، 400 میکروگرم اسید فولیک و 6 میکروگرم ویتامین ب12

کمبود ویتامین های B

با توجه به تغذیه ناصحیح، کاهش کیفیت مواد غذایی، استرس و نوع زندگی امروزی کمبود ویتامین های ب کمپلکس در برخی از افراد مشاهده می شود در زیر موارد و افرادی که بیشتر در معرض کمبود ویتامین های گروه ب می باشند را بررسی می کنیم: گیاه خواران: ویتامین ب12 فقط در منابع غذایی حیوانی مانند گوشت یافت می شود و افراد گیاه خوار در معرض کمبود آن می باشند. افراد بالای سن 50 سال: با افزایش سن جذب ویتامین های ب بویژه ب12 از طریق دستگاه گوارش کاهش می یابد و توصیه می شود افراد بالای 50 سال زیر نظر پزشک و یا متخصص تغذیه از مکمل های ب کمپلکس استفاده کنند. بارداری: دوران بارداری نیاز به ویتامین های گروه ب به ویژه اسید فولیک را افزایش می دهد، تحقیقات نشان می دهند مصرف 800 الی 1000 میکروگرم اسید فولیک در دوران بارداری از خطر سقط جنین به طور قابل توجهی می کاهد. پزشکان برای عموم خانم ها مصرف قرص اسید فولیک را در دوران بارداری توصیه می کنند. استرس: ویتامین های ب به بدن و غدد فوق کلیوی در مقابله و کنترل استرس کمک می کنند بویژه ویتامین ب5 که به آن ویتامین ضد استرس گویند، افرادی که زندگی و یا مشاغل پر استرسی دارند چه به لحاظ فیزیکی و چه روانی نیازمند مقدار بیشتری ویتامین ب5 می باشند. غدد فوق کلیوی از ویتامین ب5 برای تولید هورمون کورتیزول استفاده می کند. ورزشکاران: ورزشکاران به ویژه آن دسته که به صورت مستمر ورزش می کنند نیازمند مواد مغذی بیشتری از قبیل پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامین ها و به ویژه ب کمپلکس می باشند. ریزش مو: اکثر افرادی که ریزش مو را تجربه می کنند دچار کمبود روی، بیوتین و ویتامین ب5 می باشند، البته ریزش مو دلایل مختلف و متفاوت دیگری نیز دارد. مصرف برخی داروها از قبیل آسپرین: مصرف طولانی مدت برخی از داروها مانند آسپرین و سایر داروهای ضد انعقاد خون، داروهای ضد رفلاکس معده و برخی دیگر موجب تخلیه ذخایر ویتامین های ب6، ب12 و اسید فولیک می گردند، اگر پزشکتان داوریی برای مصرف طولانی مدت برایتان تجویز کرده با وی جهت استفاده از مکمل های ب کمپلکس به منظور جبران کمبود ویتامین های ب مشورت نمایید.

انواع مکمل های ب کمپلکس

انواع مختلفی از مکمل های ب کمپلکس به شکل کپسول و قرص توسط شرکت های مختلف تولید و عرضه می شوند در این قسمت به بررسی نمونه های رایج که در داروخانه های ایران موجود می باشند و بیشتر توسط پزشکان تجویز می گردند می پردازیم: قرص ب کمپلکس شرکت باکاناسان(Bakanasan): این محصول ساخت کشور آلمان است و مقدار ویتامین های ب موجود در هر قرص آن برابر با مقدار نیاز روزانه یک فرد بالغ (RDA-Recommended Dietary Allowance)است، از اینرو مصرف آن برای اکثر افراد مناسب است چون حاوی مقدار کمی از ویتامین های ب کمپلکس می باشد. دوره معمول مصرف این قرص جهت کمک به تامین ویتامین های ب 3 ماه و روزانه 2 قرص می باشد یک عدد همراه با صبحانه و یک عدد همراه با ناهار. این قرص ب کمپلکس برای کسانی که دچار کمبود ویتامین ب12 می باشند مناسب نیست زیرا تنها حاوی 1 میکروگرم ویتامین ب 12 است که مقدار بسیار ناچیزی است. کپسول ب کمپلکس شرکت یورو ویتال(Eurho Vital): این محصول نیز ساخت کشور آلمان است، مقدار ویتامین های ب کمپلکس موجود در آن به طور قابل توجهی بیشتر از قرص باکاناسان و از مقدار نیاز روزانه یک فرد بالغ نیز بیشتر است و مکملی مناسب برای کسانی است که دچار کمبود ویتامین های گروه ب می باشند. طریقه مصرف آن روزانه یک کپسول بعد از غذا است و دوره مصرف معمول آن 2 ماه می باشد. قرص بالانس ب کمپلکس شرکت نوتری فورس(Nutri Force): این محصول تولید کشور آمریکا است و حاوی ویتامین های ب به میزان توصیه شده برای یک فرد بالغ در روز می باشد. دوره معمول مصرف قرص نوتری فورس روزانه یک عدد به مدت 3 ماه می باشد. ویتامین های ب جز ویتامین های محلول در آب می باشند و مازاد آن ها از طریق ادرار به راحتی دفع می شود اما همواره قبل از مصرف هر گونه مکمل غذایی حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

کم خونی چیست

کم‌خونی یا آنمی یا فقر الدم (به انگلیسی: Anemia) اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین کافی در خون وجود ندارد. هموگلوبینی که در گلبول‌های قرمز خون وجود دارد باعث می‌شود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگ‌ها به بافت‌های مختلف بدن برسد. ازآنجایی که تمام سلول‌های بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابسته‌اند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گسترهٔ وسیعی از مشکلات را به‌همراه دارد. کم‌خونی انواع گوناگونی دارد که هر یک علت خاص خود را دارند. این بیماری بر اساس‌های گوناگونی طبقه‌بندی می‌شود، مثل ریخت‌شناسی گلبول‌های قرمز، مکانیسم‌های اتیولوژیک و غیره. سه دستهٔ اصلی عبارتند از: ازدست رفتن حجم زیادی از خون (خون‌ریزی‌های حاد یا مزمن)، ازبین‌رفتن سلول‌های خونی (همولیز) و کمبود تولید سلول‌های خونی.

علت کم خونی چیست

از دست دادن خون: خون ریزی متوالی در زمان‌های قاعدگی یا به دلیل زخم معده یا سرطان می‌تواند باعث فقر آهن و کم‌خونی در بدن شود. کمبود آهن در رژیم‌های غذایی: اگر مواد غذایی که روزانه مصرف می‌شود دارای مقدار کمی آهن باشد یا در رژیم غذایی گوشت را حذف کنیم یا در کودکان شیرخوار که فقط از شیر مادر استفاده می‌کنند، کمبود آهن به وجود می‌آید. خانم‌های باردار و مخصوصاً کسانی که در حال شیردهی هستند به دلیل سیستم عملکردی بدن چند برابر بیشتر از آقایان به آهن نیاز دارند و رژیم غذایی آنها باید غنی از آهن باشد

مهمترین علامت کم‌خونی

مهمترین علامت کم‌خونی احساس خستگی زودرس و فرسودگی است. علائم دیگر شامل این موارد است: ضعف رنگ پریدگی غشا مخاطی و بستر ناخن و پوست ضربان نامنظم یا تند قلب کوتاهی نفس درد قفسهٔ سینه احساس سبکی در سر یا سرگیجه خفیف مشکلات شناختی بی‌حسی، کرختی یا سردی انتهای اندامها سردرد ممکن است در ابتدا کم‌خونی آنقدر خفیف باشد که متوجه علائم آن نشوید. اما شدت علائم با پیشرفت کم‌خونی افزایش می‌یابند. بی خوابی درشب هم علائم کم‌خونی می‌باشد.

کارکرد سلول های خونی

خون از سلولهای خونی و مایعی به نام پلاسما تشکیل شده‌است. سه نوع سلول خونی در پلاسما شناور هستند. سلولهای خونی سفید (گلبولهای سفید): این سلولها با عفونتها مبارزه می‌کنند. پلاکتها: این سلولها به لخته شدن خون پس از ایجاد جراحتها کمک می‌کنند. سلولهای خونی قرمز (گلبولهای قرمز): این سلولها اکسیژن را از ریه‌ها به مغز، سایر ارگانها و بافتهای مختلف بدن حمل می‌کنند. بدن شما برای عملکردهای خود به خون حاوی اکسیژن احتیاج دارد. خون اکسیژن دار کمک می‌کند تا انرژی لازم برای بدن تأمین شود و گرمی و رنگ پوست سالم را ایجاد می‌کند. گلبولهای قرمز محتوی هموگلوبین هستند. هموگلوبین یک پروتئین حاوی آهن است که عامل ایجاد رنگ قرمز خون است. این ماده، عامل اصلی انتقال اکسیژن از ریه‌ها به سایر نقاط بدن است و دی‌اکسید کربن را نیز از بافتهای بدن به ریه‌ها منتقل می‌کند تا در ریه‌ها از طریق بازدم دفع شوند. بسیاری از سلولهای خونی از جمله گلبولهای قرمز به صورت مداوم در مغز استخوان تولید می‌شوند. مغز استخوان یک مادهٔ اسفنجی شکل قرمز رنگ است که درون برخی از استخوانهای بدن وجود دارد. برای تولید گلبولهای قرمز و هموگلوبین، بدن به مصرف غذای حاوی پروتئین، ویتامینها و آهن نیاز دارد. کم‌خونی حالتی است که در آن تعداد گلبولهای قرمز یا میزان هموگلوبین آنها کمتر از میزان طبیعی است. در کم‌خونی تخریب گلبولهای قرمز سریعتر از جایگزینی گلبولهای جدید است لذا خون گلبول قرمز کمتری خواهد داشت و در نتیجه میزان حمل اکسیژن به بافتهای بدن کاهش یافته و احساس خستگی ایجاد می‌شود. کم‌خونی یا آنمی (به انگلیسی: Anemia) از واژه یونانی an-haima به معنی بدون خون گرفته شده‌است و عبارتست از نقص کمی یا کیفی هموگلوبین که یک مولکول در درون گلبول‌های قرمز است. چون هموگلوبین وظیفه ترابری اکسیژن از شش‌ها به بافت‌های بدن را بر دوش دارد پس، کم‌خونی مایه بروز هیپوکسی(hypoxia) یا کم اکسیژنی در بافت‌ها و اندام‌ها می‌شود. از آنجاییکه سلول‌های بدن برای بقای خود به اکسیژن وابسته هستند، درجه‌های گوناگون کم‌خونی می‌تواند شرایط بالینی گوناگونی را ایجاد کند.

نشانه های کم خونی

بسیاری از مردم به کم‌خونی تشخیص داده نشده مبتلا هستند و نشانه‌های بیماری مبهم است. اغلب افراد مبتلا به کم‌خونی از احساس سستی یا خستگی همیشگی یا هنگام فعالیت، احساس کسالت عمومی و گهگاهی ناتوانی تمرکز شکایت دارند. افراد مبتلا به شکل‌های شدیدتر کم‌خونی بیشتر تنگی نفس خود را در هنگام فعالیت بدنی اعلام می‌کنند. شکل خیلی شدید کم‌خونی بدن را وامی‌دارد عارضه موجود را با افزایش برون ده قلب جبران کند که این خود موجب تپش قلب و تعریق می‌گردد و در پایان منجر به نارسایی قلبی می‌شود. رنگ پریدگی چهره، کمرنگ شدن بستر ناخن در کم‌خونی متوسط تا شدید نشانه خوبی برای تشخیص است ولی همیشه به گونه روشن نیست. سایر علائم سودمند عبارتند از: التهاب مخاط دهان، ناخن قاشقی شکل(koilonychia)، پایکا(pica) یا میل به خوردن مواد غیرخوراکی: مانند خوردن خاک، کاغذ، موم، سبزه، و مو که می‌تواند نشانه کمبود آهن باشد، با این وجود این حالت در کسانی که کم‌خونی نداشته باشند نیز دیده می‌شود. کم‌خونی مزمن در کودکان سبب اختلالات رفتاری می‌شود که نتیجه تکامل نامناسب سیستم عصبی در دوران نوزادی است و در کودکان سنین مدرسه موجب افت تحصیلی می‌شود.

بیشتر بخوانید : کپسول برای پروستات ♥ کپسول اسلیم مکس ♥ کپسول بلوبری ♥ کپسول بیوتینکپسول بومن